Kvæget
Vores økologiske
Simmentaler-kvæg kan gå ud på græs det meste af året.
Om sommeren
lever kvæget som regel udelukkende af græs. Om vinteren får de wrap (indpakket korn-, frø- og bælgplante-blanding), hø og kornblandinger fra vores egne marker.
De
fleste af kalvene fødes tidligt i foråret og går sammen med moderen og resten af flokken, sommer og efterår, til de er ca. 6-9 mdr. gamle.
Om
foråret, når dyrene er ca. 1 år gamle, er det slagtetid.
Dyrene
bliver afhentet og slagtet af en økologisk autoriseret slagter. Derefter ”hænger” de hos slagteren i ca. 10-15 dage, før udskæring finder sted.
Dyrene
sælges i halve eller kvarte.
Med
nogle års mellemrum, skal foldtyren udskiftes, så vi kan beholde nogle af kvierne til videre avl.
Når
tyren slagtes, bliver der meget kød, men kvaliteten er jo ikke lige så fin, som når de unge dyr bliver slagtet.
Vi
vælger derfor, at få det meste af kødet hakket til fars.
Se billeder af besætningen under Landbrug fotoalbum.
Hvis du vil høre nærmere, er du velkommen til at kontakte os.
Hvis
du vil med på "mail-listen", får du automatisk information hver gang der skal slagtes.